Allgemeines

#Oyun Bağımlılığından Kurtulmanın 10 Yolu

Oyun Bağımlılığından Kurtulmanın 10 Yolu

Eğlence amacıyla oyun oynamak çoğu kişi için bir tutku halini almıştır. Oyun oynanmaya zaman geçirmek için başlanılmasına rağmen, oyuna ve internete bağımlı hale gelmek sağlık sorunlarına ve sosyal yaşamdan kopuk bir şekilde yaşamaya sebep olabilir. Bir an önce bu bağımlılıktan kurtulmak, sağlıklı bir nefes almayı beraberinde getirir. Oyun oynamaya neden bu kadar fazla vakit ayırıyorum tarzı sorular sorulup, konu hakkında meditasyon yapılmasını sağlamak da oyun konusunu azaltmaya yardımcı olan bir tekniktir.

1. Oynamak İstemiyorum

oyun-bagimliligi.jpg

Oyun bağımlısı olan kişilerin öncelikle oyunla ilgili kendisini şartlandırması gerekir. Oynamak istemiyorum veya şu kadar süre ile bu oyunu oynayıp, şu saatte bu oyunun başından kalkacağım tarzında şartlandırmalar yapmak oyun oynamayı yavaş yavaş azaltan yöntemler arasındadır.


2. Oyundan Atılın

oyun-bagimliligi-001.jpg

Oynadığınız oyun eğer bilgisayar oyunu ise, oyunu bilgisayardan kaldırın. Üyelik oluşturulmuş olan bir oyun ise ya üyeliğinizi iptal edin eğer iptal edemiyorsanız üyeliğinizi dondurun. Hiç bir yöntem fayda etmiyor ise oyundan atılmanızı sağlayın.


3. Farklı Uğraşlar Bulun

oyun-bagimliligi-002.jpg

Ev ortamında sıkılarak oyun oynuyorsanız kendinize daha hoş uğraşlar edinin. Örneğin el becerileri, müzik dinlemek, puzzle yapmak ve televizyon izlemek, oyun oynamaktan çok daha keyifli saatler geçirmenizi sağlayabilir.


4. Arkadaşlarınızla İletişim Kurun

oyun-bagimliligi-003.jpg

Oyun oynama bağımlılığından oyunun olduğu ortamdan ayrılarak kurtulabilirsiniz. Arkadaş gruplarınızla farklı mekanlara giderek güzel vakit geçirebilirsiniz. Aynı zevklere sahip olduğunuz arkadaşlarınızla sinema, tiyatro veya maça giderek eğlenceli zamanlar geçirebilirsiniz. Sosyal ortamlarda farklı atılımlar yaşamak sizi oyun tutkusundan kurtaracak en özel yerlerdir.


5. Kursa Gidin

oyun-bagimliligi-004.jpg

Etrafınızda size yönelik olan size hitap eden bir uğraş edinin. Bu uğraş aynı zamanda sizi toplum içine kazandıracak uğraşlar olabilir. Saati ve günü belli olan ve o saatte orda olmanın mecburi olduğu bir kursa yazılın. Bu kurs resim, folklor, gitar veya tiyatro kursu olabilir. Böyle bir kursa gittiğinizde oyun oynamak için vaktiniz olmayabilir.


6. Arkadaşlarınızın Sizinle İlgili Düşüncelerini Aklınıza Getirin

oyun-bagimliligi-005.jpg

Sürekli oyun oynayarak vakit geçirdiğinizde arkadaş ve çevrenizdeki kişilerin sizinle ilgili içine kapanık, pısırık tarzı düşüncelerde olduğunu hatta sizin hakkınızda „o oyun oynamaktan başka ne bilir“ tarzında dedikodu yaptıklarını düşünün. Bu düşünce yalnızca bir düşünce değil gerçektir, günün birinde en güvendiğiniz ve söylemez dediğiniz kişiler bile bu sözleri mutlaka söyleyeceklerdir.


7. Sevgili Bulun

oyun-bagimliligi-007.jpg

Oyun oynama tutkunuzdan uzaklaşmak hatta kurtulmak için bir sevgili bulun. Sevgilinizle, oyun oynamaktan daha hoş zamanlar geçirebilirsiniz.


8. Yeni Arkadaşlar Edinin

oyun-bagimliligi-006.jpg

Eski arkadaş gruplarından ayrı olan farklı arkadaşlar edinin.


9. Alışverişe Çıkın

oyun-bagimliligi-008.jpg

Alışverişe çıkarak ailenizle birlikte paylaşımlarda bulunun. Oyun oynamaktan bir süreliğine kurtulmak için ailenizle birlikte veya yalnız alışveriş yapabilirsiniz. Oyundan kurtulurken alışveriş bağımlısı olmamaya da dikkat edin. Eğer alışveriş bağımlılığı hakkında detaylı bilgi isterseniz „ Alışveriş Bağımlılığı (Onyomani) Nedir?“ içeriğini ziyaret edebilirsiniz.


10. Oyun Oynayan Arkadaşlarınızla Görüşmeyin

oyun-bagimliligi-009.jpg

Bir süreliğine de olsa size oyun oynamayı hatırlatacak olan yada oyun konusunda konuşacak olan arkadaşlarınızdan uzak kalın.


Önerilen İçerik: Efsaneleşen Bilgisayar Oyunları

NeOldu.com

Kaynak

Daha çok bu tarz yazılar okumak isterseniz sosyal medya kategorimizi ziyaret edebilirsiniz.

Dizi || Film izlemeyi seviyorsanız Dizi.BuradaBiliyorum.Com sitemizi forumlarla ilgileniyorsanız Forum.BuradaBiliyorum.Com adresini ziyaret edebilirsiniz .

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"
Schließen

Please allow ads on our site

Please consider supporting us by disabling your ad blocker!